Rusza nabór uczniów kształcących się w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik architektury krajobrazu i technik rolnik na staże i szkolenia w ramach projektu „Zawodowcy na 6stkę”.
Przyjmowanie zgłoszeń będzie trwało od 23 stycznia 2017r. do 21 lutego 2017r.
Uczniowie poszczególnych kierunków mogą wziąć udział w następujących kursach, szkoleniach i warsztatach:
1. TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH:
warsztaty z dietetyki (30h)
warsztaty baristyczne(20h)
warsztaty barmańskie (40h) – osoby pełnoletnie
warsztaty z carvingu (10h)
warsztaty florystyczne i dekoracji stołu (40h)
warsztaty sommelierskie (20h) – osoby pełnoletnie
warsztaty z cukiernictwa (20h)
warsztaty kulinarne (30h)
warsztaty z Savoir-vivre (15h)
warsztaty z organizowania, planowania i realizacji produkcji gastronomicznej (30h)
warsztaty z oceny jakości żywności i przechowywania; sporządzania potraw i napojów, planowania i oceny żywności (30h)
2. TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU:
warsztaty z rysunku i malarstwa (20h)
warsztaty z pielęgnacji ogrodów (20h)
warsztaty z projektowania w Gardenphilia (30h)
warsztaty z pomiarów i obliczeń geodezyjnych z uwzględnieniem współczesnych technik komputerowych (10h)
warsztaty z rozpoznawania gatunków roślin w firmie "BURZYWODA" (10h)
3. TECHNIK ROLNIK:
warsztaty z przygotowania zwierząt do aukcji i pokazów (10h)
warsztaty z prowadzenia rachunkowości w gospodarstwie rolnym (20h)
warsztaty z wymogów sanitarnych produkcji mięsa wieprzowego, mleka i innych produktów rolniczych (20h)
kurs na inseminatora (40h)
kurs operatora kombajnu (52h)
Przyjmowane są również zgłoszenia na miesięczne płatne staże zawodowe dla uczniów w specjalistycznych zakładach branży gastronomicznej, architektury krajobrazu i rolniczej znajdujących się na terenie województwa wielkopolskiego.